Current Affairs MCQ 1st March 2018

0
79
Current Affairs MCQ 23rd February 2018

Current Affairs MCQ 1st March 2018

Q1. The 2nd India-Korea Business Summit was held recently in _____________, under the theme “India-Korea: Scaling up the Special Strategic Relationship through Trade and Investments”.
(a) Indore
(b) Bengaluru
(c) New Delhi
(d) Ahmedabad
(e) Chandigarh

Q2. Michael McCormack has been elected new Deputy Prime Minister of ______________ after replacing Barnaby Joyce.
(a) Denmark
(b) Sweden
(c) France
(d) Australia
(e) Austria

Q3. Indian stars Seema Poonia and MC Mary Kom have settled for Silver medals after losing in the final of 69th Strandja Memorial Boxing tournament. The tournament was held in ____________.
(a) Azerbaijan
(b) Bulgaria
(c) Indonesia
(d) Venezuela
(e) Oman

Q4. Unique Identification Authority of India (UIDAI) introduced a ‘Baal Aadhaar’ card for children below the age of five years. What is the base color of this card?
(a) Blue
(b) Pink
(c) Green
(d) Yellow
(e) Red

Q5. Which among the following country was elected as the Vice President of Financial Action Task Force (FATF)?
(a) Russia
(b) China
(c) India
(d) Pakistan
(e) Bulgaria

Q6. Name the Television journalist who has been appointed as editor-in-chief of the television channel Rajya Sabha TV.
(a) Siddharth Zarabi
(b) A. Surya Prakash
(c) Abhijit Majumder
(d) Rahul Mahajan
(e) Sumit Patel

Q7. Union Minister of Drinking Water and Sanitation, Uma Bharti has recently launched the Swajal pilot project in _____________.
(a) Haryana
(b) Punjab
(c) Rajasthan
(d) Jammu & Kashmir
(e) Maharashtra

Q8. Name the Organization that has introduced UAN-Aadhaar linking facility for the convenience of members using its Link in UMANG Mobile App.
(a) EPFO
(b) NBFC
(c) ISRO
(d) NASSCOM
(e) NABARD

Q9. PyeongChang Winter Olympics 2018 has been concluded recently. Name the country that has topped the medal tally list.
(a) Germany
(b) Norway
(c) Canada
(d) South Korea
(e) USA

Q10. In the 69th Strandja Memorial Boxing tournament, name the Indian boxer who was adjudged the best boxer of the event, a first for an Indian.
(a) Bhagyabati Kachari
(b) L Sarita Devi
(c) Vikas Krishan
(d) M C Mary Kom
(e) Amit Panghal

Answers:

1.C        2. D      3. B      4. A      5. B        6. D       7. C      8. A        9. B       10. C

 

For Detailed Explanation Try the test on Our test App

IDIOM PHRASES QUESTIONS AND ANSWERS

(Visited 1 time, 1 visit today)