Current Affairs MCQ 1st February 2018

current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 1st February 2018

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 1st February 2018

Q1. Mobile Payments Company Paytm and AGTech Holdings Ltd have formed a joint venture to launch ‘Gamepind’ a gaming platform aimed at mobile users in India. AGTech Holdings Ltd is owned by __________.
(a) Tancent Technologies
(b) Walmart
(c) Alibaba Group
(d) State Grid
(e) Apple

Q2. The first ever ‘Khadi Haat’ of India was inaugurated recently in which of the following city?
(a) Pune
(b) Mumbai
(c) Goa
(d) New Delhi
(e) Kolkata

Q3. A three-day international bird festival will be held at the Dudhwa National Park. This National Park is located in _____________.
(a) Himachal Pradesh
(b) Uttar Pradesh
(c) Jharkhand
(d) Maharashtra
(e) West Bengal

Q4. What is the rank of India in the list of the cheapest country to live or retire, according to a recent survey of 112 countries by GoBankingRates?
(a) 2nd
(b) 10th
(c) 15th
(d) 6th
(e) 8th

Q5. Oxford Dictionaries has chosen ____________ as the Hindi word of 2017.
(a) Mitron
(b) Notebandi
(c) Gau-Rakshak
(d) Padmavati
(e) Aadhaar

Q6. Rating agency CRISIL has revised its outlook on 18 public sector banks (PSBs) from ___________________ after the government announced bank-wise capital infusion and reform plans.
(a) Stable to Negative
(b) Negative to Critical
(c) Negative to Stable
(d) Critical to Negative
(e) Stable to Positive

Q7. Armies of India and ______________ have begun a six-day-long military exercise named ‘VINBAX’ in Jabalpur in Madhya Pradesh.
(a) Vanuatu
(b) Vietnam
(c) Venezuela
(d) Vatican City
(e) None of the given option is true

Q8. Name the Bollywood playback singer who will be given the ‘Yash Chopra Memorial Award’ for his/her contribution to the Indian cinema.
(a) Rekha
(b) Lata Mangeshkar
(c) Amitabh Bachchan
(d) Asha Bhosle
(e) Shah Rukh Khan

Q9. The Indian Parliamentary Group (IPG) headed by Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan announced that five members of parliament (MPs) selected for the Outstanding Parliamentarian Awards. Who among the following is not one of them?
(a) Ghulam Nabi Azad
(b) Dinesh Trivedi
(c) Banwari Lal Purohit
(d) Najma A Heptulla
(e) Hukumdev Narayan Yadav

Q10. Name the Indian-American Adobe CEO who has been elected as the Vice Chairman of the newly formed US-India Strategic and Partnership Forum.
(a) Shantanu Narayen
(b) Sharath Kamal
(c) Kamlesh Mehta
(d) Pramod Shukla
(e) John Rego


1. C        2. D      3. B       4. A       5. E        6. C       7. B      8. D        9. C       10. A

For Detailed Explanation Try the test on Our test App





(Visited 1 time, 1 visit today)