Current Affairs MCQ 19th December 2017

current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 19th December 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 19th December 2017Current Affairs MCQ 19th December 2017

1) __________Clinches Gold at Commonwealth Wrestling Championships
a) Sushil Kumar
b) R Ashwin
c) Rachit Mittal
d) Akash Khullar
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Double Olympic medalist Sushil Kumar clinched a gold medal at the Commonwealth Wrestling Championships in South Africa. Sushil defeated New Zealand’s Akash Khullar via a pinfall in the final of the 74kg freestyle category to clinch the medal.

2) _________ Cabinet Approves Pension for State’s Transgenders
a) Andhra Pradesh
b) Maharashtra
c) Assam
d) UP
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: The Andhra Pradesh Cabinet approved a scheme to provide a pension of Rs 1500 to transgenders above 18 years of age in the state.

3) ___________Wins Silver at Dubai World Badminton Superseries Finals
a) P V Sindhu
b) Saina Nehwal
c) Sania Mirza
d) Geeta Phogat
e) None of the above
Answer: (a)
Explanation: Top Indian shuttler P V Sindhu won the Silver medal in women’s singles summit clash of the Dubai World Super Series Final in Dubai. She went down fighting against World No. 2 Akane Yamaguchi of Japan.

4) 2002 World Cup Winner Kaka Retires from__________
a) Cricket
b) Rugby
c) Volleyball
d) Football
e) None of the above
Answer: d) Former AC Milan and Real Madrid midfielder Kaka, who lifted the 2002 World Cup with Brazil, announced his retirement from football.

5) RBI Imposes Rs 5 crore Penalty on _________
a) ICICI Bank
b) Axis Bank
c) Syndicate Bank
d) SBI
e) None of the above
Answer: c)
Explanation: The Reserve Bank of India (RBI) has imposed a penalty of Rs 5 crore on Syndicate Bank for non-compliance with its directions on “Cheque Purchase or Discounting, Bill Discounting, and Know Your Customer (KYC)” norms.Current Affairs MCQ 19th December 2017

6). Sebastian Pinera Wins ______ Presidential Election
a) Chile
b) Denmark
c) China
d) Japan
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: A conservative billionaire and former president, Sebastian Pinera, has won Chile’s presidential election run-off.

7) Dharmendra Pradhan Inaugurates Eastern India’s First CNG Stations in_______
a) Odisha
b) Assam
c) Karnataka
d) Delhi
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Oil minister Dharmendra Pradhan inaugurated eastern India’s first compressed natural gas (CNG) stations for scooters in Bhubaneswar, Odisha.

8) WHO Certifies Gabon as ________ Free
a) Polio
b) Leprosy
c) TB
d) Cholera
e) None of the above
Explanation: (a) The World Health Organisation has declared Gabon a “polio-free country”, given the lack of new reported or suspected cases in the central African country. According to WHO, the UN health agency nonetheless recommended taking the necessary steps to continue monitoring for possible signs of the disease.

9) Government Approves _________ Merger with Videocond2h
a) Idea
b) Airtel
c) Dish TV
e) None of the above
Answer: (c)
Explanation : Dish TV India Limited (Dishtv), Asia Pacific’s largest direct-to-home (DTH) company and part of the Essel Group has received the final approval for closing of the merger of Videocon d2h with DishTV.

10) ___________ UNESCO Partner for Videos on Indian Heritage Sites
a) Videocon
b) LG
c) Idea
d) Samsung
e) None of the above
Answer: d) Samsung India has entered into a partnership with UNESCO to launch virtual reality content and 360-degree videos on Indian heritage sites.

For Answers of Other Questions with Explanation Try the test on Our test App





(Visited 29 time, 1 visit today)