Current Affairs MCQ 13th February 2018


Current Affairs MCQ 13th February 2018

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 13th February 2018.

Q1. Rajnath Singh inaugurates first of its kind spoken Sanskrit centre in ______________.
(a) Delhi
(b) Himachal pradesh
(c) Gujarat
(d) Andhra Pradesh
(e) Telangana

Q2. Nitin Gadkari Releases India’s 1st Ever Highway Capacity Manual in _______
(a) Punjab
(b) Tamil Nadu
(c) Karnataka
(d) New Delhi
(e) Andhra Pradesh

Q3. _________India’s financial capital is the 12th richest city in the world
(a) Bengaluru
(b) New Delhi
(c) Mumbai
(d) Bhubaneswar
(e) Pune

Q4. Which bank Wrote Off Bad Loans Worth Over Rs 20,000 crore Last Fiscal?
(a) SBI
(b) Bank of India
(c) Bank of Baroda
(d) Indian Bank

Q5. Direct tax collections rise _______% in April- January
(a) 20.2%
(b) 19.3%
(c) 19.1%
(d) 18.3%
(e) 29.3%

Q6. Pakistani _________Asma Jahangir Passes Away
(a) Singer
(b) Kathakali Dancer
(c) Activist
(d) Flute Player
(e) Sitar Player

Q7. Golden Globe Award Winner _________ Johann Johannsson Passes Away
(a) Singer
(b) Kathakali Dancer
(c) Activist
(d) Flute Player
(e) Musician

Q8. ______ based Rohan More Becomes 1st Asian to Swim Across Ocean Seven
(a) Pune
(b) Mumbai
(c) Bangalore
(d) Delhi
(e) None of the given option is true

Q9. Sharmila Nicollet, 1st Indian Golfer to Qualify for ______ LPGA Tour
(a) India
(b) China
(c) Japan
(d) Singapore
(e) None of the above

Q10. ONGC Videsh, Partners Acquire 10% Stake in ________ Oilfield
(a) Yemen
(b) Indonesia
(c) North Korea
(d) Abu Dhabi
(e) Taiwan


1. C       2. D      3. C      4. A       5. B        6. C       7. E      8. A        9. B       10. D

For Detailed Explanation Try the test on Our test App


(Visited 1 time, 1 visit today)