Current Affairs MCQ 10th September 2017

0
124
current affairs MCQ

Current Affairs MCQ 10th September 2017

Dear Sehpaathians

We are here with Multiple choice Questions based on Current affairs MCQ 10th September 2017 Current Affairs MCQ 10th September 2017

1)  India Wrestler ___________ won a gold medal in Cadet World Wrestling Championship
a) Sonam Malik
b) Sakshi Malik
c) Geeta Phuget
d) Babita Phuget
e) None of the above

Answer: a)Explanation: India Wrestler Sonam Malik won a gold medal by defeating Japanese Wrestler Sena Nagamoto by 3-1 points on the fourth-day of Cadet World Wrestling Championship in Athens.

2). Sjoerd Marijne Named New Coach of ____________ Men’s Hockey Team
a) Pakistan
b) Sri Lanka
c) Australia
d) India
e) None of the above

Answer: d)
Explanation: Women’s national hockey coach Sjoerd Marijne was named chief coach of the men’s side. He has replaced Roelant Oltmans. Besides, World Cup-winning junior team coach Harendra Singh was appointed High-Performance Specialist coach of the senior women’s team.

3) Amazon opened its largest fulfilment centre in _________
a) Telangana
b) Goa
c) Assam
d) Kerala
e) None of the above

Answer:(a)
Explanation: Amazon opened its largest fulfilment centre in India on the outskirts of Hyderabad, near the Rajiv Gandhi International Airport, Shamshabad. The 400,000 sq feet centre with close of 2.1 million cubic feet of storage space is the 5th such centre in Telangana.

4) _________Government Signs MoU with Google to Increase Digital Literacy
a) Assam
b) Delhi
c) Maharashtra
d) Kerala
e) None of the above

Answer: a) In a bid to take Internet connectivity to the remotest part of the state, Assam government signed an MoU with Google India. Through the MoU with Google, the state government would work to provide Internet connection to 26,000 villages and 1,500 tea garden areas to increase digital literacy.

5) Kiren Rijiju attended the first National Canine Seminar organized by National Security Guard (NSG) at ________
a) Delhi
b) Haryana
c) Assam
d) Maharashtra
e) None of the above
Answer: b)
Explanation: The Minister of State for Home Affairs Shri Kiren Rijiju attended the first National Canine Seminar organized by National Security Guard (NSG), in NSG Campus, Manesar (Gurugram), Haryana. The theme of the two days National Canine Seminar is ”Canine as Tactical Weapon in Fight against Terrorism”

6). Vice President lays foundation Stone of Greenfield Smart City at Ranchi,________
a) Jharkhand
b) Bihar
c) Maharashtra
d) Goa
e) None of the above
Answer: a)
Explanation: Vice President M Venkaiah Naidu laid the foundation stone of Greenfield Smart City at Ranchi in Jharkhand. The Vice President laid the foundation stones for its three buildings- Urban Civic Center, Convention Center and Jharkhand Urban Planning Management Institute.Current Affairs MCQ 10th September 2017

7) Former Advocate General of _______ MK Damodaran passes away
a) UP
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Andhra Pradesh
e) None of the above

Answer: c)
Explanation: Former Kerala advocate general M K Damodaran passed away in Kochi. He was 77. Damodaran had worked as an Advocate General during the LDF regime headed by E K Nayanar from 1996-2001.

8) _______banking regulators ordered Pakistan’s Habib Bank to shutter its New York office
a) US
b) Australia
c) France
d) Russia
e) None of the above
Explanation: (a) US banking regulators ordered Pakistan’s Habib Bank to shutter its New York office after nearly 40 years, for repeatedly failing to heed concerns over possible terrorist financing and money laundering.

9) Fiscal deficit touches ___________ of budget estimates at July-end
a) 92.4%
b) 90.4%
c) 92.9%
d) 91.4%
e) None of the above

Answer: (a)
Explanation: India’s fiscal deficit at July– end touched 92.4 % of the budget mainly because of front loading of expenditure by various government departments

10) 21st GST Council meeting underway in ________
a) Uttarakhand
b) Hyderabad
c) Kerala
d) Delhi
e) None of the above

Answer: b) The 21st meeting of the Goods and Services Tax (GST) Council has begun under the chairmanship of Union Finance Minister Arun Jaitley in Hyderabad.

 

(Visited 163 time, 1 visit today)