COMPUTER AWARENESS MCQ 57

0
213

COMPUTER AWARENESS MCQ 57

Important Computer Awareness MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Input, output and processing devices grouped together represent a(n)
a) mobile device
b) information processing cycle
c) circuit board
d) computer system
e) None of these

Computer Awareness

 

2). Which part of the hardware is used to compensate the difference between the speed of CPU and peripheral?
a) Scanner
b) Printer
c) Videocard
d) Motherboard
e) Interface

3). Translator programme used in Assembly Language is called
a) compiler
b) interpretor
c) translation
d) translator
e) assembler

4). Which of the following software applications would be the most appropriate for performing numerical and statistical calculations?
a) Database
b) Document processor
c) Graphics package
d) Spreadsheet
e) None of these

5). Which groupings do you work with when formatting text in Word ?
a) Tables, paragraphs and indexes
b) Paragraphs, indexes and sections
c) Characters, sections and paragraphs
d) Indexes, characters and tables
e) None of these

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Computer_Set23

6). The speed of which of the following memory chip is faster?
a) Not Fixed
b) DRAM
c) SRAM
d) For smaller chips SRAM is faster
e) For larger chips DRAM is faster

7). A set of computer programs that helps a computer monitor itself and function more efficiently is a/an
a) Windows
b) System Software
c) DBMS
d) Application Software
e) None of these

8). Data becomes ———- when it is presented in a format that a people can understand and use.
a) Processed
b) Graphs
c) Information
d) Presentation
e) None of these

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Computer_Set22

9). Ram can be thought of as the ———- for the computer processor.
a) Factory
b) Operating room
c) Waiting room
d) Planning room
e) None of these

10). One advantage of dial-tip Internet access is that
a) it utilizes broadband technology
b) it utilizes existing telephone service
c) it uses a router for security
d) the speed of modem is very fast
e) None of these

Get Answers Button

1. (D)
2. (E)
3. (E)
4. (D)
5. (C)
6. (C)
7. (B)
8. (C)
9. (B)
10. (B)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

 Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 77 time, 1 visit today)