COMPUTER AWARENESS MCQ 55

0
157

COMPUTER AWARENESS MCQ 55

Important Computer MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). The restart of computer is called ______ when computer is already on.
a) logging off
b) cold booting
c) warm booting
d) shut down
e) None of these

Computer Awareness

2). A(n) ______ program is one that is ready to run and does not need to be altered in any way.
a) Interpreter
b) High-level
c) Compiler
d) COBOL
e) Executable

3). Where the result of an arithmetic and logical operation are stored ?
a) In Accumulator
b) In Cache Memory
c) In ROM
d) In Instruction Registry
e) None of these

4). Which of the following shortcut key is used for close current document or browser tab?
a) Ctrl + A
b) Ctrl + W
c) Alt + F4
d) Ctrl + O
e) None of these

5). Which determines the address of I/O interface ?
a) Register select
b) Chip select
c) Both of above
d) None of above
e) Accumulater

6). What is the Shortcut Key to hide the entire row in the MS Excel?
a) Ctrl + X
b) Ctrl + 9
c) Ctrl + –
d) Ctrl + 2
e) Ctrl + R

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set21

7). What is the default font size of a cell content in Excel?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11
e) 12

8). Binary numbers need more places for counting because
a) They are always big numbers
b) Any number of 0’s can be added in front of them
c) Binary base is small
d) 0’s and 1’s have to be properly spaced apart
e) None of these

9). ______ operating systems are used in robotics, multimedia and animation.
a) MAC
b) Window
c) Real-Time
d) UNIX
e) None of these

10). The Principle advantage of adding memory to a printer is to increase:
a) resolution
b) Print Speed
c) Number of colors in output
d) DPI
e) None of these

Get Answers Button

1. (c)
2. (E)
3. (a)
4. (b)
5. (c)
6. (b)
7. (e)
8. (a)
9. (c)
10. (c)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

 Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 88 time, 1 visit today)