COMPUTER AWARENESS MCQ 54

0
159

COMPUTER AWARENESS MCQ 54

Important Computer MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Name the component which is required to process data into information and consists of integrated circuits.
a) Hard disk
b) RAM
c) CPU
d) ROM
e) None of these

2). The number of pixels displayed on a screen is known as the screen-
a) resolution
b) colour depth
c) refresh rate
d) viewing size
e) None of these

3). 10 Base 2 type.of ethernet uses ________ topology.
a) ring
b) bus
c) star
d) mesh
e) tree

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set20

4). The local antenna for satellite connections is called a
a) VSAT
b) modem
c) terminal
d) DTA
e) MSAT

5). Uniform resource locator is another name of ________.
a) web bar
b) web address
c) title bar
d) address
e) formula bar

6). Which of the following commands is used to create a directory?
a) Dir
b) Mkdir
c) Md
d) Both b) and c)
e) Both a) and b)

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set20

7). What is the default font size of a cell content in Excel?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11
e) 12

8). Binary numbers need more places for counting because
a) They are always big numbers
b) Any number of 0’s can be added in front of them
c) Binary base is small
d) 0’s and 1’s have to be properly spaced apart
e) None of these

9). ______ operating systems are used in robotics, multimedia and animation.
a) MAC
b) Window
c) Real-Time
d) UNIX
e) None of these

10). The Principle advantage of adding memory to a printer is to increase:
a) resolution
b) Print Speed
c) Number of colors in output
d) DPI
e) None of these

Get Answers Button

1. (c)
2. (a)
3. (b)
4. (a)
5. (b)
6. (d)
7. (d)
8. (c)
9. (c)
10. (b)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

 Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 67 time, 1 visit today)