COMPUTER AWARENESS MCQ 53

0
190

COMPUTER AWARENESS MCQ 53

Important Computer MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Memory in a PC is normally addressable through
a) bits
b) bytes
c) nibble
d) All of these
e) None of these

2). The default header for a worksheet is
a) your name
b) the date and time
c) the sheet tab name
d) the worksheet name
e) None of these

3). Hub is applicable in ________layer.
a) physical
b) data link
c) network
d) transport
e) application

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set19

4). _______ uses viruses to destroy computer hardware and software.
a) Spoofing
b) Tunneling
c) Sabotage
d) Phishing
e) Flooding

5). How many types of data can be entered in a worksheet?
a) Three
b) Four
c) Two
d) Five
e) Six

6). Which type of protocol is used for accessing Internet/ web on mobile phones?
a) PPP
b) HTTP
c) FTP
d) WAP
e) SMTP

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set19

7). It is easier to change the name of file using ______ process.
a) Transforming
b) Christening
c) Renaming
d) Retagging
e) None of these

8). How many types of storage loops exist in magnetic bubble memory.
a) 8
b) 4
c) 16
d) 2
e) 32

9). The _________ key will launch the start button.
a) Esc
b) Shift
c) Windows
d) Ctrl
e) Shortcut

10). _________ are used to identify a user who returns to a website.
a) cookies
b) plug-ins
c) scripts
d) ASPS
e) Browser

 

Get Answers Button

1. (b)
2. (e)
3. (a)
4. (c)
5. (a)
6. (d)
7. (c)
8. (d)
9. (c)
10. (a)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

 Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 113 time, 1 visit today)