COMPUTER AWARENESS MCQ 52

0
170

COMPUTER AWARENESS MCQ 52

Important Computer MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Why has RAM been named like this?
a) Because it is read and write memory
b) Because it is volatile memory
c) Because any of the locations in the chip can directly be selected for storing and retrieving data and instructions
d) Because it is non-volatile memory
e) None of these

2). The speed of clock frequency of a microprocessor is measured in
a) hertz
b) baud rate
c) CPS
d) bits
e) bytes

3). A hardware device that converts data into useful information is called
a) protector
b) output device
c) input device
d) programme
e) processor

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set18

4). Pie-charts are typically created by using which of the following?
a) Browser software
b) Database software
c) Desktop-publishing software
d) Word-processing software
e) Spreadsheet software

5). The computer to which a user’s computer connects in order to access the internet is called a
a) notebook
b) PDA
c) supercomputer
d) server
e) laptop

6). To make the number pad act as directional arrows, you press the _____ key.
a) num lock
b) caps lock
c) at lock
d) shill
e) None of these

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set18

7). When creating a word-processed document, which step involves the user changing, how words on the, page appear, both on the screen and in printed from?
a) Editing text
b) Inserting tables and indexes
c) Formatting text
d) Proofing documents
e) None of these

8). A_____ includes the file name and possobly a directory or folder.
a) file information packet
b) file button
c) file directory
d) file specification
e) None of these

9). A(n) __________ is text that you want printed at the bottom of the page.
a) header
b) endnote
c) footnote
d) footer
e) None of these

10). _________ is called as supervisor of computer activities.
a) Memory
b) OS
c) I/O devices
d) CU
e) ALU

Get Answers Button

1. (c)
2. (b)
3. (e)
4. (e)
5. (d)
6. (a)
7. (c)
8. (c)
9. (d)
10. (b)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 57 time, 1 visit today)