COMPUTER AWARENESS MCQ 51

0
211

COMPUTER AWARENESS MCQ 51

Important Computer MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1). Which among following is an image name extension ?
a) gif
b) docx
c) ppt
d) lib
e) None of these

2). Ctrl + F2 shortcut is used for
a) Rename
b) Page setup
c) Open
d) Page Preview
e) None of these

3). Which of the following is a programming language for creating special programs like applets?
a) Cable
b) Domain Name
c) Java
d) COBAL
e) None of these

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set17

4). A device mounted on a communication satellite which receives, amplifies and re-transmits signals from earth station is
a) Track
b) Transponder
c) Transistor
d) Terminal
e) None of these

5). The memory which allocates space for DOS and application is called
a) Expanded memory
b) Cache memory
c) Virtual memory
d) Conventional memory
e) None of these

6).Which type of command requires additional files to perform specific operations?
a) Internal commands
b) External commands
c) Valuable commands
d) Primary commands
e) None of these

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Computer_Set17

7). Which one of these stores more data than a DVD ?
a) CD Rom
b) Floppy
c) Blue Ray Disk
d) Red Ray Disk
e) None of these

8). What is called, a concentric circle on a disk?
a) Sector
b) Track
c) Section
d) Arc
e) Directory

9). Which of the following is the first graphical web browser?
a) MSN
b) Mozilla
c) Chrome
d) Mosaic
e) Internet explorer

10). ______ component is used for short – term data storage.
a) ROM
b) DVD
c) RAM
d) Hard disc
e) Both 1 and 4

 

Get Answers Button

1. (a)
2. (d)
3. (c)
4. (b)
5. (d)
6. (b)
7. (c)
8. (b)
9. (d)
10. (c)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 66 time, 1 visit today)