Cloze Test 13

0
3164
cloze test

Cloze Test 13

cloze test

Get latest Updates in your inbox

[wysija_form id=”1″]

Hello Readers,

Cloze Test comes in almost all competitive examinations. Its a mandatory part of the paper. Here is a new series of cloze test for you to practice and Practice More.

Do give us a review.

Directions—(Q. 1 to 10) In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Parenting is a difficult job. A creative and imaginative …(1)… is a great …(2)… to the …(3)… parent. This is precisely the reason why a repressive society produces few creative and imaginative people. As not so ordinary children, the weaker ones are …(4)…, and the hardier ones often over react in a way that turns them into …(5)… or actual criminals if they happen to live in a squalid environment. As adults, most of us do not care to …(6)… the kinetic qualities of children. Just like we want them to stop wriggling or jumping or sloshing through puddles or dangling from fence posts, in the same way we …(7)… agile minds and mercurial temperaments. We don’t like to …(8)… silly questions, to respond to anxieties that take fantasy form, or to acknowledge the …(9)… life of the child’s …(10)….

1. (A) spouse
(B) sibling
(C) one
(D) people
(E) child

2. (A) bore
(B) challenges
(C) burden
(D) problematic
(E) companion

3. (A) ordinary
(B) surrogate
(C) step
(D) willing
(E) tension

4. (A) accepted
(B) tolerated
(C) crushed
(D) patented
(E) placed

5. (A) delinquents
(B) mad
(C) angry
(D) addictive
(E) useless

6. (A) peace
(B) hooking
(C) tolerant
(D) explore
(E) accessible

7. (A) resent
(B) accept
(C) revolt
(D) acknowledge
(E) punished

8. (A) ask
(B) manage
(C) participate
(D) encouraged
(E) answer

9. (A) deeper
(B) inside
(C) hide
(D) visible
(E) fake

10. (A) worldly
(B) spirit
(C) shelve
(D) personalities
(E) gist

Answers:
1.(E) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5.(A) 6. (D) 7. (D) 8. (E) 9. (B) 10. (B)

[do_widget text]