Banking Awareness Questions Set 31

0
280

Banking Awareness Questions Set 31

Important Banking MCQs for SBI PO and all Upcoming Exams was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

1. Who has taken charge as the Whole Time Member (WTM) of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?
a) Neha Sharma
b) Suman Saxena
c) Vasant Kumar
d) Niranjan Tyagi

2. What is the size of new 500 rupee note?
a) 63mm*150mm
b) 73mm*110 mm
c) 68mm*105mm
d) 72mm*102mm

3. Which start up has won the ‘Best IT Startup of India’ award at the 2016 National Entrepreneurship Awards (NEA)?
a) Mitra Biotech
b) JeevAnksh
c) Lucideus
d) Swadha Energies

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Banking-Ques_Set25

4. What is the current repo rate as per latest 6th bi-monthly monetary policy for the FY 2016-17?
a) 6.75%
b) 6.55%
c) 7.0%
d) 6.25%

5. Which country has launched the world’s first Braille Atlas for visually impaired persons?
a) China
b) India
c) Japan
d) France

6. A resident Indian has opened an account with joint holder who is a Non Resident Indian. The operative instructions in the account are either or survivor. Upon death of resident Indian the account will be
a. A resident Indian cannot open account with NRI as joint holder
b. Closed and amount given to NRI for distribution among the claimant of Resident Indian
c. Classified as Non Resident Ordinary Account
d. Classified as Non Resident External Account

Answers to the quiz and More questions are attached in the Sehpaathi Test Application below

Sehpaathi Test Application: CHALLENGE YOURSELF

Test: Bnk_Banking_Ques_Set25

7. An Exchange Earner Foreign Currency Account can be opened by an Exporter and a resident Indian can be made joint account holder. In which capacity the resident Indian can act
a) Former and Survivor
b) Joint Operations
c) Either or Survivor d) Any of the two

8. Under revised ECB framework, the permitted entities can raise External Commercial Borrowing in which currencies?
a. Dollar, Yen, Euro, Pound, Renmibi and Australian Dollar
b. Any completely convertible currency
c. Any completely convertible currency including Indian rupee
d. Dollar and Euro only

9. All transaction where counterfeit notes are used as genuine ones should be reported to FIU IND within
a) 7 days of next month
b) 15 days of such transaction
c) Within 24 hours of such transaction
d) Within 2 days of such transaction

10. The list of individuals and entities linked to Al Qaida is issued by
a) Reserve Bank of India
b) Government of India
c) United States of America
d) United Nations Security Council

Get Answers Button

1. (a)
2. (b)
3. (b)
4. (b)
5. (a)
6. (a)
7. (c)
8. (b)
9. (d)
10. (a)

HOW MUCH YOU SCORED?

SHARE2010_11

Useful Computer Awareness Material for upcoming competitive exams

(Visited 211 time, 1 visit today)